کمپرسور پیستونی چیست؟
کمپرسورهای پیستونی، از نوعی کمپرسورهای صنعتی هستند که با استفاده از یک یا چند پیستون، هوای محیط را جذب کرده و با افزایش فشار آن، به شکل فشردهشده خارج میکنند. کمپرسور های پیستونی یا رفت و برگشتی به کمپرسورهایی که جا به جایی مثبت دارند، گفته می شود که در آن حرکتی دورانی میل لنگ به وسیله شاتون ها به حرکت رفت و برگشتی تبدیل شده و به پیستون ها منتقل می شود و باعث رساندن گاز به فشار بالا می شود. در یارا کمپرسور فروش کمپرسور های پیستونی مدل ABAC ایتالیا صورت می گیرد.
اطلاعات کلی راجع به کمپرسور پیستونی
مطمئنا کمپرسورهای هوا از آن دسته لوازم و تجهیزات کاربردی می باشند که در مشاغل گوناگون و صنعت های مختلف به کار گرفته می شود. یکی از انواع مدل های کمپرسور هوا، کمپرسور پیستونی می باشد که این دستگاهها بر اساس پارامترهای مختلفی همچون فشار مکش، دهش و ظرفیت، سرعت، تعداد مراحل کار، نوع موتور محرک، نحوه عملکرد و غیره به انواع مختلفی تقسیم میشوند. در کمپرسورهای پیستونی هوا از طریق سیلندرها فشرده می شود. این مدل دستگاه ها قدمت بالایی دارند و کاربردهای متعدد و مختلفی دارند.
نحوه کارکرد کمپرسور پیستونی
کمپرسورهای پیستونی با استفاده از یک یا چند پیستون، هوای محیط را جذب کرده و با افزایش فشار آن، به شکل فشردهشده خارج میکنند. همانطور که اشاره کردیم این نوع کمپرسورها به همراه یک پیستون و سیلندر محور میل لنگ میتوانند هوا را فشرده کنند. حالا در طی این فرآیند در ابتدا پیستون به سمت پایین حرکت می کند و با این حرکت خلاء ایجاد می شود که باعث می شود هوای خارج با فشار اتمسفر، سوپاپ ورودی را باز کند و بخش بالای پیستون پر شود بنابراین در مرحله اول که مرحله مکش است میللنگها شروع می شود.
در مرحله دوم فشرده سازی صورت می گیرد که بعد از تکمیل شدن حرکت پیستون و رسیدن به پایین ترین حد ممکن جا به جایی به سمت بالا شروع می شود که در این حالت شیر ورود و خروج سیلندر بسته خواهد شد و در نهایت حرکت پیستون به افزایش دما و فشار هوا منجر میشود.
و همچنین در مرحله آخر تخلیه نام دارد و زمانی که دما و فشار به میزان مشخص میرسد شیر خروجی سیلندر باز شده و گاز با فشار بالا به بیرون منتقل میشود.
انواع کمپرسور رفت و برگشتی
همانطور که گفته شد می توان براساس پارامترهای مختلف کمپرسورهای پیستونی را تقسیم بندی کنیم که عبارت اند از:
پمپ باد پیستونی مستقیم یا تنه ای (trunk )، کمپرسور پیستونی شفت هادی، کمپرسور پیستونی یک طرفه ( single acting )، کمپرسورهای پیستونی دو طرفه ( double acting ) و غیره.
و اما این نکته نیز بهتر است اشاره کنیم که کمپرسورهای پیستونی با توجه به کاربردی که دارند شامل دو مدل می شوند:
- کمپرسور باد پیستونی تک مرحله ای که معمولا برای خنک کردن فضای خانه و محل کار استفاده می باشد.
- کمپرسور باد پیستونی دو مرحله ای که دارای دو پیستون است و اکثرا در صنایع بزرگ کاربرد دارند.
رایج ترین کمپرسورهای پیستونی
کمپرسور پیستونی یخچال که وظیفه آن سرمازایی بوده همچنین این کمپرسور دارای ظرفیت بالایی است اما دارای صدای زیادی نیز میباشد.
یکی دیگر از کمپرسور پیستونی رایج چیلر می باشد که دارای سه نوع کمپرسورهای هرمتیک، نیمه هرمتیک و سیستم باز می باشد.
کمپرسور پیستونی کولر که در سه نوع روتاری، اسکرو و پیستونی در کولرهای گازی دیده می شود و عملکرد آنها همانند موتور خودرو می باشد.
مزایا و معایب کمپرسور پیستونی
کمپرسور پیستونی به دلیل نحوه کار و عملکردش از مزایا و امتیازات بسیار زیادی برخوردار است که از مهم ترین آنها می توانیم موارد زیر را نام ببریم:
- مصرف سوخت پایین
- عمر طولانی و دوام بالا
- می تواند در فشارهای بالا کار کند.
- دارای تنوع ظرفیت فراوان می باشد.
- کاربردهای متعدد و گوناگون دارد.
- قیمت مناسبی دارند.
- تعمیرات آن ساده بوده و هزینه کمی نیز می برد.
کمپرسورهای هوا نیز همانند سایر دستگاه های دیگر علاوه بر مزیت هایی که دارند، معایبی نیز دارند که شامل:
- صدای بلند و زیادی دارند.
- روغن ریزی و روغن پاشی دارند.
- ممکن است در هنگام کار لرزش زیاد داشته باشند.
- وزن بالا و حمل و نقل سخت دارند.
- فضای زیادی را اشغال می کنند.
- نسبت به ورود مایعات حساس هستند.
کاربرد کمپرسورهای پیستونی
کمپرسورهای پیستونی برای کاربردهای مختلفی در صنعت، مشاغل و کارگاهها مورد استفاده قرار میگیرند. مهمترین کاربردهای این کمپرسورها عبارتند از:
- تولید بخار و تهویه مطبوع در سیستمهای صنعتی و تجاری، مثل کارخانجات، فروشگاهها، و یا ساختمانهای بزرگ.
- تولید اکسیژن در صنایع پزشکی و تجهیزات پزشکی، مثل بیمارستانها.
- تولید هوا در صنایع خودروسازی، جهت استفاده در خطوط تولید قطعات خودرو.
- تولید هوا در صنایع مواد غذایی، جهت استفاده در تولید مواد غذایی و بستهبندی ها.
- استفاده در صنایع نفت و گاز، جهت فشردهسازی گازها و روغنهای خام.
- استفاده در صنایع شیمیایی، جهت فشردهسازی گازها و مواد شیمیایی.
ویژگیهای کمپرسورهای پیستونی
در واقع ویژگی های کمپرسورهای پیستونی همان معایب و مزایای ن می باشد که بالاتر به آنها اشاره کردیم البته ما فقط چند نمونه از آنها را نام بردیم.
کمپرسور پیستونی هوای فشرده
تا اینجای متن متوجه شدیم که کمپرسورهای پیستونی یکی از انواع کمپرسور هوا می باشد. این دستگاه ها جهت فشرده سازی هوای فشرده تا حداکثر ظرفیت 3000 لیتر بر دقیقه مناسب می باشد همچنین دارای سیلندر و پیستون می باشد که با حرکت و آنها با تغییر حجم سیلندر باعث فشرده شدن هوای اطراف کمپرسور و انتقال آن به مخزن ذخیره هوا می شوند.
هدف از استفاده انواع کمپرسور پیستونی
کمپرسورهای پیستونی در صنایع مختلف کاربرد دارند و دارای منبع تغذیه و مکانیسم فشرده سازی می باشند که بدین صورت باد وارد پیستون ها شده و با افزایش فشار، کاهش مییابد. باید توجه داشته باشید که از اهداف اصلی کمپرسورهای هوا، هیدروژن سازی گاز فشرده شده پالایش روغن در صنعت نفت و انتقال گاز بوه و در صنایع شیمیایی نیز از گازهای فشرده برای سنتز و پلیمریزاسیون استفاده خواهد شد.
بررسی قطعات کمپرسور باد پیستونی
هر کدام از انواع کمپرسورها به تناسب کارکردی که دارند از قطعات متفاوتی ساخته می شوند این به این معنی می باشد که کارایی و راندمان این کمپرسورها میتواند تحت تأثیر قطعات آنها باشد. مهمترین و اصلیترین اجزای پمپ باد پیستونی شامل موارد زیر می شود که ما اشاره ای کوتاه به آنها خواهیم کرد:
- قلب تپنده دستگاه و مهم ترین جزء آن موتور دستگاه می باشد که نیروی لازم برای فشرده کردن هوا را تامین می کند که اغلب موتور کمپرسورهای پیستونی از نوع موتورهای دیزلی و الکتریکی می باشد.
- از قطعات دیگر آن پیستون ها هستند که که حرکات آنها باعث حرکت سایر قطعات می شود.
- سنسور حرارتی که تغییرات دما را اندازه گیری می کند.
- رینگ پیستون ها از قطعاتی دیگر می باشند که در اصل شامل سه نوع رینگ فشار، رینگ روغن و رینگ آببندی هستند.
- سوپاپ جزء دیگری از کمپرسورهای پیستونی می باشد که بسیار آسیب پذیر می باشد که کارکرد بسیار مهمی دارند و در داخل سیلندر نصب خواهند شد.
- فیلترهای کمپرسور که شامل 3 فیلتر به صورت جداگانه می باشند.
- اینتر کولر که از افزایش دمای ناگهانی در داخل دستگاه جلوگیری خواهد کرد.
- افتر کولر که به عنوان سیستم خنککننده کمپرسور شناخته شده است.
قیمت کمپرسور پیستونی
کمپرسورهای پیستونی نیز همانند سایر اقلام صنعتی و دستگاه ها بر اساس ویژگی هایی که دارد قیمتی برای آن در نظر گرفته می شود. به این نکته توجه داشته باشید که قیمت کمپرسورهای پیستونی به ساختار، ظرفیت، نام برند و اجزای تشکیل دهنده آن وابسته است.
خرید کمپرسور پیستونی
در یارا کمپرسور کمپرسور های پیستونی از برند ABAC ایتالیا تولید می شود که خود آنها نیز با توجه کاربردهایی که دارند انواع مختلفی دارند. برای مشاوره تخصصی در مورد انواع کمپرسور و اطلاع از قیمت و خرید آن لطفا با مشاوران ما در تماس باشید.
مطالب مرتبط
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.