یکی از محصولات مجموعه یارا کمپرسور، دستگاه نیتروژن ساز است که در قیمت های متفاوتی به فروش می رسد. نحوه کار دستگاه نیتروژن ساز به صنایع مختلف کمک می کند تا بتوانند در محل مورد نیازشان با هزینه کمتر به منبع گاز نیتروژن دسترسی داشته باشند. به طور کلی در صنایع مختلف از صنایع بسته بندی مواد غذایی گرفته تا معدن از گاز نیتروژن استفاده می شود. بسیاری از شرکت ها برای دریافت گاز نیتروژن از سیلندرهای نیتروژن استفاده می کنند. اما سیلندرهای نیتروژن به هزینه ی زیادی احتیاج دارند. در ادامه به نحوه کار دستگاه نیتروژن ساز می پردازیم.
دستگاه نیتروژن ساز چه کار می کند؟
همانطور که بالاتر گفتیم دستگاه نیتروژن ساز در مجموعه ای از دستگاه ها و تجهیزات دیگر، نیتروژن مورد نیاز را تولید خواهد کرد. برای تولید نیتروژن توسط دستگاه نیتروژن ساز دو روش وجود دارد. در روش اول از نیتروژن ساز PSA استفاده می شود که طی فرایند جذب، نیتروژن موجود در هوا جدا می شود. در روش دوم نیتروژن با جداسازی غشایی تولید خواهد شد. هوا از طریق الیاف تو خالی یا غشاهای پلیمری هالو فایبر که همانند فیلترهای معکوس عمل می کنند عبور کرده و نیتروژن را تولید خواهد کرد.
فناوری PSA در دستگاه نیتروژن ساز چیست؟
PSA یک فناوری خاص برای تولید نیتروژن است از مولکول های نیتروژن را از مولکول های اکسیژن موجود در هوا جدا میکند. در این فناوری از CMS یا سیلندرهای مولکولی کربنی استفاده می شود. جداسازی نیتروژن در این روش به این صورت است که سیلندرها اکسیژن را جذب می کنند و گاز نیتروژن به عنوان محصول خارج می شود. مابقی گازها نظیر گازهای اکسیژن، دی اکسید کربن و گازهای دیگر نیز تخلیه می شوند زیرا گازهای زباله فرآیند می باشند.
دستگاه نیتروژن ساز غشایی چگونه کار می کند؟
هوای اتمسفری شامل 21 درصد اکسیژن و 78 درصد نیتروژن می باشد. در این روش هوای فشرده خشک فیلتر می شود و از فیبرهای غشایی تو خالی عبور می کند. در اینجا نیتروژن با عملیات نفوذ انتخابی از هوا جدا خواهد شد. اکسیژن نیز سریعا جذب اتمسفر می شود. توجه داشته باشید سرعت جریان، فشار و اندازه غشا متغیرهای اصلی این فرایند هستند که بر تولید نیتروژن تاثیر می گذارند.
ویژگی دستگاه های نیتروژن ساز پیشرفته
دستگاه های نیتروژن ساز پیشرفته قبل از اینکه به غشا برسند، از چند مرحله فیلتراسیون استفاده می کنند. این امر باعث می شود تا ذرات دیگر موجود در گاز مانند گرد و غبارها و رطوبت ها حذف شوند.
معمولا برای فرایند تولید نیتروژن از فیلترهای ریزشبکه استفاده می شود. زیرا این فیلترها ذرههای موجود در هوا را از بین می برند. خشک کننده ها هم برای رفع رطوبت موجود در هوا استفاده خواهند شد. این فیلترها هم نیتروژن با خلوص بالا تولید می کنند و هم از غشا محافظت خواهند کرد.
مقدار اکسیژن و خلوص نیتروژن با فشردن خروجی از بستههای غشایی کنترل می شود. اگر فشار و اندازه غشا را ثابت فرض کنیم، با افزایش جریان نیتروژن مقدار اکسیژن بیشتری در جریان گاز باقی می ماند و خلوص نیتروژن کم خواهد شد. در مقابل آن کاهش جریان نیتروژن، خلوص آن را افزایش می دهد.
مطالب مرتبط:
کاربرد دستگاه نیتروژن ساز در صنایع
همانطور که اشاره کردیم دستگاه نیتروژن ساز در صنایع گوناگونی کاربرد دارند. از جمله این صنایع می توان به بسته بندی مواد غذایی، معدن، هوانوردی، تولید دارو، صنایعی که مواد شیمیایی تولید می کنند، نفت و گاز، صنایع نظامی، کنترل آلودگی و برق و الکترونیک اشاره کرد.
نحوه کنترل دمای هوا توسط دستگاه نیتروژن ساز
دستگاه نیتروژن ساز برای کنترل دمای هوا از سیستم های گرم کننده و خنک کننده استفاده می کند. در صورتی که دمای هوا بیش از حد افزایش یابد سیستم های خنک کننده فعال می شوند.
این خنک کننده ها از طریق یک سیستم خنکایی هوا به هوا، هوا را خنک کرده و دمای آن را به مقدار مطلوب بر می گرداند. در صورتی که دمای هوا کاهش یابد نیز از سیستم گرم کننده برای گرمایش استفاده خواهد شد.
سیستم ها از طریق سنسورها و کنترلر ها کنترل می شوند. کنترلرها با توجه به مقدار دمای هوا و تنظیمات مورد نظر، سیستم خنک کننده یا گرم کننده را فعال یا غیرفعال می کنند. سنسورها نیز با اندازه گیری دما، اطلاعات لازم را به کنترلر ارسال می کنند.
با استفاده از این سیستمها، دستگاه نیتروژن ساز قادر است دمای هوا را در محدوده مجاز تنظیم و کنترل کند، تا عملکرد بهینه و استاندارد دستگاه حفظ شود.
خرید دستگاه نیتروژن ساز
در هنگام خرید دستگاه نیتروژن ساز باید نکاتی را در نظر بگیرید که در این قسمت به آنها اشاره می کنیم:
- برای خرید دستگاه نیتروژن ساز باید فضای اختصاصی کارخانه را مد نظر داشته باشید. می توانید با مشاوران ما در تماس باشید تا شما را به طور کامل راهنمایی نمایند.
- درصد خلوص دستگاه را نیز هنگام خرید باید در نظر بگیرید زیرا برخی از صنایع به درصد خلوص بیشتری احتیاج دارند. اغلب صنایعی که به نیتروژن بیشتری نیاز دارند از روش غشایی برای تولید نیتروژن استفاده می کنند.
- مهم ترین نکته ای که در حین خرید دستگاه نیتروژن ساز باید به آن دقت کنید حجم مصرفی است زیرا اگر دستگاهی که تهیه میکنید خیلی بزرگ باشد، حجم زیادی نیتروژن تولید می شود و در مقابل، اگر دستگاه کوچکی تهیه کنید، ممکن است نیتروژن به اندازه کافی تولید نشود و سرعت خط تولید کاهش مییابد.
قیمت دستگاه نیتروژن ساز
قیمت دستگاههای نیتروژن ساز بر اساس ظرفیت تولید و خلوص نیتروژن تولیدی، متفاوت است. به طور کلی، قیمت این دستگاهها با توجه به ویژگیها و ظرفیتهای مختلف متفاوت می باشد. برای اطلاعات بیشتر با مشاوران یارا کمپرسور تماس بگیرید.